TÉVELYGŐKÉRT

DRK

ALAPÍTVÁNY

Börtönben dolgozunk többszörösen elítélt férfiakkal..

Fedett lakást működtetünk szabadultak számára..

Érzékenyítünk és toleranciára nevelünk..

KITÖRNI AZ ÖRDÖGI KÖRBŐL

PROJEKTEK

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

Tévelygőkért DRK Alapítvány adószám:18694215-1-42
ERSTE Bank
11600006-00000000-67936168

MIRKÓ PROJEKT A NORVÉG CIVIL TÁMOGATÁSI ALAP TÁMOGATÁSÁVAL
2014-2016.

Magyarországon kevesen foglalkoznak a fogvatartottak gyermekeivel – akiket sokszor megbélyegez, kitaszít a társadalom, miközben ők a szüleikkel is nehezen tudnak kapcsolatot tartani.
A projekt célja elsősorban a szülő-gyermek kapcsolat erősítése, gondozása, a gyermekek sorsának követése, támogatása, másodsorban a civil szervezetek bevonása, aktivizálása, ezen keresztül a társadalom érzékenyítése, az előítélet- és szégyen-mentes kommunikációs gyakorlat meghonosítása. A projekt – mely a fogvatartottakkal és gyermekeikkel egyaránt foglalkozik – közvetlen hatása a bevont gyermekek és apák kapcsolatának erősödése.
Az apák mesecsoportjának előadásai és az ehhez kapcsolódó játékos programok oldják a gyerekek szorongását és feszültségét, miközben az apák önértékelését és felelősségvállalását is fejlesztik. A kezdeményezést számos önkéntes segíti, akik mind a mesekör működését, mind a családok életét támogatják munkájukkal.

A módszertant és az eredményeket a szakma és az intézményrendszer képviselőivel megosztják, és a társadalom felé is eljuttatják üzeneteiket. Ugyanis mindenkinek közös felelőssége, hogy milyen lehetőséget adunk azoknak az embereknek, akik valamikor bűnt követtek el, illetve gyerekeiknek, akik egyáltalán nem tehetnek helyzetükről.

Tévelygőkért DR Kommunikációs Alapítvány

1146 Hermina út 35.